JavaScript

Termíny:

2 denní školení, termíny na vyžádání.

Cena: 14.800 Kč

JavaScript
Popis kurzu:

V tomto kurzu vám pomůžeme odhalit tajemná zákoutí jazyka JavaScript. Ukážeme si nástrahy jazyka, ale i jeho silná místa a vlastnosti, které vám dovolí psát kód elegantněji.

Školení je postaveno na praktických příkladech, takže se nemusíte bát příliš dlouhého výkladu. Každé téma si nejprve představíme teoreticky, hned potom se ale vrhneme na příklad, ve kterém si vše vyzkoušíte na vlastní kůži.

Co se naučíte?

Projdeme si postupně vlastnosti jazyka od datových typů a jejich specifik přes práci s objekty v Javascriptu až po moderní vlastnosti standardu ECMAScript 2015 (ES 6).

Na příkladech si vyzkoušíte jak mocné jsou v Javascriptu funkce, jak efektivně pracovat s asynchronním kódem nebo jak správně pracovat s this. Veškerý váš kód budou hlídat testy, které budeme nejprve používat pro ověření správnosti implementace, posléze pronikneme i do jejich psaní.

Na závěr se dozvíte jaké nástroje Vám při vývoji zautomatizují práci, aby jste se mohli soustředit na to opravdu důležité.

Co mi kurz přinese?

Po absolvování školení už pro vás Javascript nebude jazykem, který se občas chová divně. Budete vědět jak JavaScript funguje a znát jeho specifika a odlišnosti od jiných jazyků. Školení vám ukáže kde si dát na Javascript pozor a kde využít jeho vlastností ve svůj prospěch. Uvidíte, že javascript není žádný podřadný jazyk, ale moderní platforma s širokou škálou nástrojů, které vývoj dělají příjemným.

Pro koho je kurz vhodný?

Pokud JavaScript není tvým hlavním jazykem a máš strach, aby na tebe nevyšel nějaký Javascriptový úkol, pak si vhodným adeptem. Po tomto kurzu už úkoly v Javascriptu nebudou noční můrou, ale zpříjemněním pracovního dne.

Požadavky

Praktická cvičení řeší každý účastník sám na svém notebooku, před začátkem kurzu vám pošleme balíček který si můžete dopředu rozchodit, abychom se jím na kurzu nezdržovali. Bude vám stačit následující:

• vlastní notebook s editorem kódu (doporučujeme WebStorm, nebo Netbeans, postačí ale jakýkoli editor, který umožní otevřít složku jako projekt)

• webový prohlížeč Chrome nebo Firefox

Dále je dobré znát alespoň základy HTML.

Kompletní osnovu najdete na https://docs.google.com/document/d/1mOhzxWw81PLZIYHqW7H-iV8mhOExVUUmikLeVEr4W2g/

 

 

Mohl by Vás také zajímat kurz Angular 6, který Vás obeznámí s Angular – javascriptovým webovým frameworkem pro tvorbu single page aplikací.

 

Mezi programátory je pro tvorbu moderních webových aplikací v jazyce JavaScript oblíbený i React. Školení React Vám ukáže proč.
Více informací na:

 

Zajímá Vás jednoduché a vysoce výkonné programování webových aplikací v jazyce JavaScript? Pak je tu pro Vás školení Node JS.