TOGAF® 9 Version 2: Certified (CZ) | Kurz TOGAF

Termíny:

1. 8. – 2. 8. 2019 >>> Objednat

3. 10. – 4. 10. 2019 >>> Objednat

Cena včetně zkoušky: 27.850 Kč

togaf9 atc ssmall

Intenzivní dvoudenní školení TOGAF® 9 Version 2: Certified je zaměřeno na sémantické praktické detailní řešení problematiky podnikové architektury s cílem dosáhnout dostatečného poznání výkonu každodenní práce podnikového architekta, včetně konkrétních příkladů a doporučení. Poskytuje průpravu důležitou pro zvládnutí certifikační zkoušky Certified.

Cena školení včetně certifikační zkoušky je 27.850 Kč. 

Účastnický poplatek zahrnuje výuku pod vedením zkušeného lektora, voucher k certifikační zkoušce, využití výpočetní techniky pro poznámky a zkušební testy, studijní materiály k akreditovanému školení a osvědčení o absolvování školení.

Základní informace:

TOGAF® 9 Standard je mezinárodně uznávaný rámec pro dynamický přístup k tvorbě podnikové architektury orientované na obchodní cíle a dodávky. Popisuje prověřené metody a způsoby jak strategicky a dlouhodobě efektivně navrhovat, plánovat, udržovat a kontrolovat podnikovou architekturu v celé organizaci nebo v jejích částech. 

V aktuální verzi 9.2 došlo k významnému zpřehlednění a rozdělení rámce na tyto oblasti: Introduction, TOGAF Architecture Development Method (ADM), ADM Guidelines & Techniques, TOGAF Architecture Content Framework, Enterprise Continuum & Tools, TOGAF Capability Framework. V neposlední řadě byl komunitou The Open Group připraven a realizován koncept TOGAF Library jako veřejně dostupný strukturovaný prostor určený k ukládání vhodného výchozího materiálu pro různé specifické oblasti architekturní práce.

Po získání podrobné sady informací o oblastech TOGAF® 9 standardu a jeho přesazích vůči okolním rámcům budou účastníci školení schopni rozumět kvalifikovaně práci na poli podnikové architektury. Stanou se tak nositeli vědomostí, které budou moci uplatnit v praxi při samotném výkonu architekturní funkce a budou schopni se proaktivně podílet na vlastním návrhu, směrech, údržbě, implementacích a kontrole podnikové architektury.

TOGAF® 9 Version 2: Certified Syllabus:

Certif. zkouška L2 Certified – informace

Více informací na:

https://certification.opengroup.org/docs/PearsonVUE_Registration_Process.pdf

Požadavky:
  • Pokročilý přehled v architektuře (ICT, Business, Security) / Quality Assurance / Project Management / Service Operations
  • Znalost základů TOGAF® standardu, vhodné jsou i doplňující standardy (ArchiMate, IT4IT, COBIT, SABSA apod.)
  • Velmi dobrá znalost angličtiny (školicí materiály, příklady, certifikační zkoušky jsou v anglickém jazyce)
  • Plná koncentrace a pozornost v průběhu školení, ochota k interakci při probírání látky, proaktivní přístup, spolupráce
  • Zodpovědná časová investice do příprav a samostatných cvičení zadaných lektorem
  • Možnost vykonat certifikační zkoušku L2 je podmíněna úspěšně složenou zkouškou za L1
Kdo by se měl zúčastnit:
  • Analytici nebo Architekti (ICT / Business / Enterprise / Solution)
  • Projektoví manažeři
  • Specialisté nákupu
  • Corporate Legal / Risk Management specialisté
  • Strategy / Corporate Management, CxO role
  • Lidé v rolích spojených s řízením a iniciativami na architekturních programech (plánování, výkon, vývoj, dodávky, operativa)
  • Architekti, kteří chtějí dosáhnout úrovně Certified (L2), tj. hlubšího pochopení TOGAF® Standardu a umět předvést schopnost jeho plného použití v praxi

Popis průběhu školení, propozice pro účastníky a kandidáty certifikační zkoušek:

Účastníci akreditovaného školení budou v dostatečném předstihu informováni e-mailem o průběhu školení, harmonogramu výuky a místu konání školení. Odkazy ke stažení akreditovaných školících materiálů budou obsaženy v informačním e-mailu.

Pro kandidáty certifikační zkoušky sponzora The Open Group je nutné se registrovat a vytvořit si svoji identitu na jejich portále (opengroup.org). Společnost The Open Group užívá služeb globálního poskytovatele certifikačních zkoušek Pearson VUE (pearsonvue.com). Registrační proces zkoušky obsahuje možnost použít zmíněný voucher (kód) s datem jeho platnosti poskytnutý účastníkovi školení / kandidátovi zkoušky. Tento voucher svojí hodnotou 100% pokrývá cenu certifikační zkoušky.

TOGAF® 9 Version 2 course is accredited by The Open Group. The Open Group Certification Mark, ArchiMate® and TOGAF® are registered trademarks of The Open Group.

Zaujal Vás kurz TOGAF® 9 Version 2: Certified, ale chybí Vám certifikát z TOGAF® 9 Version 2: Foundation? Získejte ho u nás.

Více informací na:

 

Mohla by Vás zajímat i naše nabídka certifikovaných kurzů ArchiMate. Intenzivní kurzy ArchiMate Vás obeznámí s jednoduchým modelovacím jazykem Enterprise Architektury nezbytným pro návrh podnikové architektury dle TOGAF® standardu. Přijďte si k nám pro znalosti a rady od našich zkušených školitelů.