TOGAF® 9 Version 2: Foundation (CZ) | Kurz TOGAF

Termíny:

10. 6. – 12. 6. 2019 >>> Objednat

29. 7. – 31. 7. 2019 >>> Objednat

30. 9. – 2. 10. 2019 >>> Objednat

Cena včetně zkoušky: 37.850 Kč

togaf9 atc ssmall

Intenzivní třídenní školení TOGAF® 9 Version 2: Foundation je zaměřeno na syntaktické uchopení problematiky podnikové architektury s cílem zajistit dobrou základní orientaci v jednotlivých oblastech, tj. terminologie, koncepty a principy vedení podnikové architektury. Poskytuje průpravu důležitou pro zvládnutí certifikační zkoušky Foundation.

Cena školení včetně voucheru pro certifikační zkoušku je 37.850 Kč.

Účastnický poplatek zahrnuje výuku pod vedením zkušeného lektora, voucher ke zkoušce, využití výpočetní techniky pro poznámky a zkušební testy, studijní materiály k akreditovanému školení a osvědčení o absolvování školení. 

Základní informace:

TOGAF® 9 Standard je mezinárodně uznávaný rámec pro dynamický přístup k tvorbě podnikové architektury orientované na obchodní cíle a dodávky. Popisuje prověřené metody a způsoby jak strategicky a dlouhodobě efektivně navrhovat, plánovat, udržovat a kontrolovat podnikovou architekturu v celé organizaci nebo v jejích částech. 

V aktuální verzi 9.2 došlo k významnému zpřehlednění a rozdělení rámce na tyto oblasti: Introduction, TOGAF Architecture Development Method (ADM), ADM Guidelines & Techniques, TOGAF Architecture Content Framework, Enterprise Continuum & Tools, TOGAF Capability Framework. V neposlední řadě byl komunitou The Open Group připraven a realizován koncept TOGAF Library jako veřejně dostupný strukturovaný prostor určený k ukládání vhodného výchozího materiálu pro různé specifické oblasti architekturní práce.

Po získání základního přehledu o oblastech TOGAF® 9 standardu mohou účastníci školení pochopit klíčové výzvy v oblasti každé podnikové architektury. Vysvětlení způsobů uchování potřebných strukturovaných informací pro strategické řízení firmy potvrdí důležitost takových aktivit pro business, ICT, operativu, bezpečnost, projektové řízení i vývoj řešení jednotlivých systémů. 

TOGAF® 9 Version 2: Foundation Syllabus:

 

Certifikační zkouška  – informace

Více na 
Požadavky:
  • Základní přehled v architektuře (ICT, Business, Security) / Quality Assurance / Project Management / Service Operations
  • Pokročilá znalost angličtiny (školicí materiály a certifikační zkoušky jsou v anglickém jazyce)
  • Plná koncentrace a pozornost v průběhu školení, ochota k interakci při probírání látky, proaktivní přístup, spolupráce
  • Zodpovědná časová investice do příprav a samostatných cvičení zadaných lektorem
Kdo by se měl zúčastnit:
  • Analytici nebo Architekti (ICT / Business / Enterprise / Solution)
  • Projektoví manažeři
  • Specialisté nákupu
  • Corporate Legal / Risk Management specialisté
  • Strategy / Corporate Management, CxO role
  • Zájemci požadující základní pochopení TOGAF® 9 standardu
  • Lidé v rolích spojených s architekturním programem (plánování, výkon, vývoj, dodávky, operativa)
  • Architekti, kteří by se rádi seznámili s TOGAF® 9 standardem
  • Architekti, kteří chtějí následně pokračovat a dosáhnout úrovně Certified (L2)

 

Popis průběhu školení, propozice pro účastníky a kandidáty certifikační zkoušek:

Účastníci akreditovaného školení budou v dostatečném předstihu informováni e-mailem o průběhu školení, harmonogramu výuky a místu konání školení. Odkazy ke stažení akreditovaných školících materiálů budou obsaženy v informačním e-mailu.

Pro kandidáty certifikační zkoušky sponzora The Open Group je nutné se registrovat a vytvořit si svoji identitu na jejich portále (opengroup.org). Společnost The Open Group užívá služeb globálního poskytovatele certifikačních zkoušek Pearson VUE (pearsonvue.com). Registrační proces zkoušky obsahuje možnost použít zmíněný voucher (kód) s datem jeho platnosti poskytnutý účastníkovi školení / kandidátovi zkoušky. Tento voucher svojí hodnotou 100% pokrývá cenu certifikační zkoušky. 

TOGAF® 9 Version 2 course is accredited by The Open Group. The Open Group Certification Mark, ArchiMate® and TOGAF® are registered trademarks of The Open Group.

Je výše uvedené již součástí Vašeho know-how, ale rádi byste si prohloubili svoje TOGAF® framework znalosti? Pak je tu pro Vás kurz TOGAF® 9 Version 2: Certified. 

 

Mohla by Vás zajímat i naše nabídka certifikovaných kurzů ArchiMate. Intenzivní kurzy ArchiMate Vás obeznámí s jednoduchým modelovacím jazykem Enterprise Architektury nezbytným pro návrh podnikové architektury dle TOGAF® standardu. Přijďte si k nám pro znalosti a rady od našich zkušených školitelů.