Agile Requirements & Testing

Termíny:

Na vyžádání

Cena: 14.900 Kč

Agile Requirements & Testing

Agilní hnutí zcela změnilo způsob vývoje software. S programováním se začíná velmi brzy po startu projektu a v krátkých, několikatýdenních iteracích se doručuje funkční software, na který dá zákazník relevantní zpětnou vazbu.

Analýza je prováděna průběžně, „tak akorát“, aby znal tým vývojářů dostatek detailu pro několik příštích iterací. Testování probíhá také průběžně, aby byl software na konci každé iterace skutečně funkční a „hotový“.

Praxe ukázala, že řada artefaktů z analýzy přináší hodnotu i pro testování. Specifikaci lze psát tak, aby byla zároveň automaticky spustitelným testem. Role analytika a testera tak začíná splývat.

Agile Requirements & Testing je unikátní 2-denní kurz, který na českém trhu nemá alternativu. Naučíte tvorbě a správě požadavků v agilním prostředí, tvorbě akceptačních kritérií, testovacích scénářů a vztahu mezi nimi, a jak toho využít pro automatizaci akceptačních testů.

Komu je kurz určen:

Členům agilních týmů, především těm, kteří dříve vystupovali v tradičních analytických nebo testerských rolích jako byznys analytik, byznys architekt, funkční analytik, IT analytik, tester, test analytik, test architekt apod.
Kurz je rovněž vhodný pro Product Ownery, aby se naučili, jak málo detailu stačí pro efektivní práci týmu, a Scrum Mastery, aby mohli své týmy koučovat i v těchto praktikách.

Požadavky:

Z kurzu si odnesete více, máte-li předchozí znalosti o principech agilního vývoje a metodiky Scrum na úrovni kurzu Scrum Fundamentals.

Co se dozvíte:

Kurz vám odpoví na následující otázky:
· Jaká je role analytika v agilním procesu? Jaká je Product Ownera?
· Jaká je role testera v agilním procesu?
· Co je User Story? Jak se liší od Use Case? Co je Epic? Co je Spike?
· Techniky pro provádění analýzy „tak akorát“
· Co je Story Mapping a Impact Mapping?
· Jak tvořit akceptační kritéria?
· Testovací scénáře jako specifikace?
· Druhy testů v agilním vývoji. Co jsou exploratorní testy?
· Jaké testy automatizovat a jak?
· Jak automatizovat akceptační testy?